Logo bredavandaag.nl
Guido van der Kroef

Gospel Grote Kerk: ‘Zo zou de kerk elke zondag moeten zijn’

  Cultuur

BREDA - ‘Amen!’, roept een vrouw vanuit het publiek tijdens het gospelconcert in de Grote Kerk op zondagmorgen. Één van de gospelzangeressen, Justina Lee Brown roept het publiek op om juist in deze tijd van oorlog en geweld hun hart te laten schijnen.


De muzikanten en de zangeres starten het gospelnummer ‘This little light of mine’ en het publiek springt op. Alsof de Heilige Geest zelf hen te pakken heeft.

Ook een medewerkster van het Breda Jazz Festival is even vergeten dat ze in functie is. Dansend loopt ze van de ene naar de andere kant van de Grote Kerk.

Denise Gordon, de andere gospelzangeres uit Engeland, is vaker op het Jazz Festival in Breda geweest. Voordat ze begint met zingen paait ze het publiek nog even door te vertellen hoe prachtig de stad is.  

Het publiek begint het concert netjes zittend op hun stoeltjes.Tegen het einde lijken alle formaliteiten het raam uitgevlogen. “Zo zou de kerk elke zondag moeten zijn!”, roept een vrouw.

Stralend, zingend en dansend loopt het publiek de kerk uit. Helemaal opgeladen en klaar voor de laatste dag jazz.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief