Logo bredavandaag.nl
Nico Bossier

Eten op Breda Jazz: Meer dan alleen friet en frikandellen

  Cultuur

BREDA – De tijd dat er alleen maar een frietkraam en oliebollenkraam op het Jazz Festival staat is voorbij. Overal in de binnenstad zijn exotische foodtrucks te vinden. Fabian Muntslag van lunchroom Jan en Alleman zegt dat er in Breda een echte eetcultuur aan het ontstaan is.  


Het is de eerste keer dat Fabian als ondernemer op het festival staat. “Ik ben al jaren trouwe bezoeker van het Jazz Festival”, vertelt de eigenaar van Jan en Alleman. Hij is blij met de eetcultuur ontwikkeling van Breda. “Hoe meer eettentjes hoe beter”, zegt de enthousiaste ondernemer.

Ook Peter Sanner van de ‘Red beans en gumbo truck’ staat voor de eerste keer op het festival. Hij vindt dat Nederlanders iets meer open mogen staan voor eten dat ze nog niet kennen.

Peter en zijn maat Jules de Jongh hebben vorig jaar een roadtrip in Amerika gemaakt. Toen ze in het zuiden van het land in New Orleans aankwamen hebben ze voor het eerst Gumbo geproefd. Een stoogerecht gerecht uit het zuiden van Amerika.

“We dachten, deze smaak kennen we nog niet in Nederland. Bij terugkomst van ons avontuur hebben we besloten de stoute schoenen aan te trekken en een foodtruck te beginnen.”

De man van de gumbo is van mening dat wanneer het op eten aankomt Nederlanders nog wat conservatief zijn. “Zo serveren we naast gumbo ook red beans maar geen Nederlander die bonen bestelt in de winter”, aldus Peter.

Ondanks dat mensen nog wat huiverig  zijn voor de exotische gumbo en red beans is Peter van goede moed. “Wanneer ze het eenmaal proeven zijn ze helemaal verkocht.”

Peter staat met zijn gumbo truck op het Kasteelplein. Fabian staat voor Jan en Alleman op de St. Janstraat.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief