Logo bredavandaag.nl
Bootje Varen Breda

Breda Drijft maakt zich op voor recordaantal rubberbootjes

  Cultuur

BREDA - Sommige evenementen zijn in al hun eenvoud geniaal. Breda Drijft is er zo een. Het idee is simpel: je prikt dag en tijd waarop je mensen uitnodigt met hun rubberboot naar de Haven te komen en je bent los.


Thibaud van der Steen van Bootje Varen Breda is zelf ook nog verbaasd over de animo voor het evenement. “Bijna vijfduizend mensen hebben zich al op aanwezig gezet op het evenement op Facebook, terwijl we eigenlijk niet meer hebben gedaan dan de datum prikken.”

Die datum - zondag 24 juli - staat dus al een jaar. Om het evenement veilig te laten verlopen én om de gezelligheid een extra zetje te geven, is het voor de deelnemers wel verplicht een boot-kaartje te kopen.

Nieuw is dit jaar een podium in de Haven. “Mezz verzorgt dat podium en zorgt voor een aantal bandjes. Dat maakt het ook leuk voor het publiek op de terrassen.” Daarnaast komt er een podium in het Spanjaardsgat en een XXL Events& Artists-podium op de hoek bij de Koning Willem Alexanderbrug. “Daar draaien de dj’s van Daisy hitjes en meezingers die iedereen kent.”

Dan de bootjes. Hoe groot wordt de rubberbootvloot die tussen 12.00 en 19.00 uur in het water dobbert? “We kunnen dit jaar tot 2000 personen gaan”, geeft Van der Steen aan. De verwachting is dat dat wel wordt gehaald. Ter illustratie: afgelopen jaar waren er 1200 deelnemers, het eerste jaar 200. “Met tweeduizend deelnemers zitten we waarschijnlijk op zo’n duizend bootjes, opblaaszwembaden of binnenbanden”, verwacht hij.

Aanstaande maandag gaan de kaarten in de verkoop. Die kosten voor de vroege vogels €5 (en €8,50 inclusief afterparty in Strand Binnen vanaf 17.00 uur). Wie zijn beslissing wat langer uitstelt betaalt een paar euro meer.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief