Logo bredavandaag.nl
Ralph Behouden is zaterdag 2 april geïnstalleerd als de nieuwe nachtburgemeester van Breda. Hij is de opvolger van Martijn Bonk.
Ralph Behouden is zaterdag 2 april geïnstalleerd als de nieuwe nachtburgemeester van Breda. Hij is de opvolger van Martijn Bonk. (Wijnand Nijs)

‘Breda verdient het om bezongen te worden’

  Cultuur

BREDA - Twee inzendingen ontving Nachtburgemeester Ralph Behouden op zijn oproep om een muzikale ode aan de stad te brengen. Hij hoopt dat er nog meer komen. “Want twee, dat is nog niet zoveel.”


Behouden wil eerst even een misvatting uit de wereld helpen. “Ik ben nadrukkelijk geen zoektocht gestart naar een nieuw volkslied voor Breda, want dat is de Paarse Heide. Dat lied zit bij de Bredanaar in zijn hart.”

Het is een reactie op de stelligheid waarmee Omroep Brabant Rondom de Grote Toren als nieuw volkslied presenteerde. Jammer vindt hij: “Want dat was nu net niet het doel.” Het lied was samen met een nummer van ‘Vanavond Nog’ een van de twee inzendingen op de oproep. “Zij zijn nog aan het sleutelen aan het nummer.”

Begin april deed hij een oproep om te komen tot nieuwe liederen die over de stad gaan. “Als uitbreiding van liedjes die over de stad gaan. Dat kan over het bourgondische zijn, maar ook over Breda studentenstad. een meezinger of een knaller, zoals Hardwell die een paar jaar geleden heeft gemaakt.”

In reactie op zijn oproep plaatsten muzikanten en anderen linkjes naar bestaande nummers over Breda en tagden ze elkaar. “Ik hoop dat het misschien een inspiratie is om met een tweede blik naar de stad te kijken, zoals een buitenstaander dat zou doen.”

Nieuwe Bredase liedjes zijn nog steeds welkom via de Facebook van de Nachtburgemeester. “Breda verdient het om bezongen te worden.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief