Logo bredavandaag.nl
Meer dan 100 biertjes proeven in en bij kroegen op de Grote Markt.
Meer dan 100 biertjes proeven in en bij kroegen op de Grote Markt. (Stadsfotograaf Breda)
evenementen

5 weekendevenementen voor de vakantiethuisblijvers in Breda

  Cultuur

BREDA - De vakantieperiode in Breda voor de thuisblijvers is zo slecht nog niet. Dit weekend is de weersvoorspelling op zijn minst droog en kan er weer volop genoten worden van verschillende evenementen in Breda en omgeving.  


Buitenfilm - Zaterdag 13 augustus - Belcrum Beach
Belcrum Beach vertoont samen met IDFX een buitenfilm in een openluchtbioscoop op het strand. Er staat een zwarte komedie van de Deense cineast Anders Tomas Jensen op het programma. De film gaat over twee broers die bij het overlijden van hun vader ontdekken dat ze geadopteerd werden. Ondanks hun verschillen gaan ze op zoek naar hun natuurlijke vader die op een afgelegen en dunbevolkte eiland woont. Ze worden er geconfronteerd met hun familiegeschiedenis en zullen de gevolgen ervan het hoofd moeten bieden. De aanvang is 21.00 uur en de entree is gratis. 

Wolfslaar Akoestisch: Lumayna en Ramona - Zaterdag 13 augustus - Natuurpark Wolfslaar
Deze zomer zijn er akoestische sessies in Natuurpark Wolfslaar, met op zaterdag een optreden van Lumayna (andere Italiaanse muziek dan Pavarotti en Bocelli) en de Amsterdamse singer songwriter Ard Dernout . Bij slecht weer gaan de optredens niet door. De entree is gratis. Aanvang 16.00 uur.

Werelds Breda - Internationaal bierfestival - Zondag 14 augustus - Grote Markt
De bierliefhebber uit Breda komt zondag weer goed aan zijn trekken tijdens de tweede editie van Werelds Breda internationaal bierproeffestival. Deelnemende cafés aan het festival zijn Zeezicht, Sam Sam, Ja! Breda, 't Hart van Breda, Gold, het Voske en de Boterhal. Tijd: 12.00 - 22.00 uur. Gratis entree

Jaarmarkt Teteringen - Zondag 14 augustus - Teteringen
Op zondag kunnen inwoners van omgeving Teteringen langs vele marktkraampjes struinen. De Jaarmarkt in Teteringen telt meer dan honderd deelnemers die met hun kraampjes door het centrum van het dorp geplaatst staan. Er is van alles te vinden. Van sieraden tot tuingereedschap en van kleding tot hobbyartikelen. Uiteraard zijn er de nodige aanbiedingen en koopjes te scoren

Befaamd: De Fabriekstuin - Zondag 14 augustus - De Faam
Dit festival achter De Faam biedt een creatieve omgeving, kunst, house en disco, eten en een idyllische omgeving. Tevens is er een BBQ met uitsluitend verse producten direct van de boer geleverd door Boerschappen. De Fabriekstuin is een creatieve, industriële ontmoetingsplek achter het oude gebouw van de Faam waarin nu Tref Paintball zit. De tuin is ingericht met meubilair, gemaakt van spullen die destijds in de snoepfabriek gebruikt werden. De leeftijdsgrens is 21+ en het festival is gratis.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief