Logo bredavandaag.nl
MOTI

Dingeman Kuilman algemeen directeur nieuw museum Breda

  Cultuur

BREDA - De Raad van Toezicht van het nieuwe museum van Breda heeft met ingang van 1 oktober 2016 Dingeman Kuilman benoemd als nieuwe algemeen directeur van de Stichting van het nieuwe museum in Breda. 


In de periode 2014 tot begin 2016 maakte hij deel uit van de Raad van Toezicht van MOTI. "Met zijn expertise en vaardigheden heeft hij in deze positie een bijzonder stimulerende rol gespeeld bij de totstandkoming van het voorlopig ondernemingsplan van het nieuwe museum", aldus de Raad van Toezicht.

Dingeman Kuilman (1961) werkte hij als grafisch ontwerper samen met Anthon Beeke, was directeur van Premsela, het Nederlands instituut voor design en mode en bestuursvoorzitter van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. De afgelopen periode werkte hij als zelfstandig adviseur. Hij is voorzitter van de Sikkens Foundation en publiceert regelmatig beschouwingen en poëzie.

Volgens Wim van der Meeren, voorzitter van de Raad van Toezicht is Kuilman de juiste man 'om de komende jaren op een krachtige en verbindende manier richting te geven aan het nieuwe museum van Breda.' "Hij beschikt over de visie, deskundigheid en ervaring om samen met de medewerkers en partners uit de stad een aantrekkelijk en spraakmakend programma te realiseren voor een breed publiek."

Het nieuwe museum van Breda opent eind maart 2017 de deuren met een programma dat beeldcultuur en erfgoed met elkaar verbindt. Het museum komt voort uit de samenvoeging van Breda’s Museum en MOTI. Het wordt gehuisvest op de huidige locatie aan de Boschstraat (huidige MOTI pand) en op verschillende (pop-up) locaties in de binnenstad.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief