Logo bredavandaag.nl
foto Mezz
foto Mezz

Reorganisatie Mezz moet tij keren

  Cultuur

BREDA - Mezz schrapt de banen van vier van de zeventien medewerkers. De banen vervallen omdat het aantal afdelingen van vijf naar twee wordt teruggebracht. “We gaan verschillende functies combineren”, aldus directeur Frank van Iersel.


Het is de tweede reorganisatie in drie jaar tijd. In 2013 vervielen 4 voltijds banen. Oorzaak was toen het opheffen van de oefenruimten en het sluiten van het café, dat sindsdien dienst doet als kleine zaal. Nu gaat het grotendeels om aansturende functies én om een schoonmaakkracht. “De schoonmaak gaan we outsourcen.”

Mezz draait sinds 2012 verlies, alleen in 2014 boekte het poppodium winst. Afgelopen jaar en ook dit jaar komt Mezz ongeveer een halve ton tekort. “Dat kunnen we nog opvangen op dit moment”, geeft Van Iersel aan. “Met deze maatregel geven wij aan de verantwoordelijkheid te nemen om organisatorisch financieel gezond te blijven.”

Door de organisatie anders in te richten hoopt Mezz het tij qua bezoekers te keren. Belangrijk daarin is ook de door Mezz gewenste verbouwing. Inmiddels heeft het college de raad voorgesteld de noodzakelijke verbouwing aan onder meer kleedkamers, foyer en balkon van 1,35 miljoen euro door te voeren.

In de toekomstplannen ziet Mezz ook de uitbreiding van de kleine zaal van 100 naar 200 mensen als noodzakelijk. Over het geld dat daarvoor nodig is, wordt tijdens de begrotingsbehandeling in november gesproken. “Wij hopen nog steeds dat ook daar de middelen voor gaan komen”, stelt Van Iersel, die benadrukt blij te zijn met de wil om de noodzakelijke aanpassingen te verrichten.

De uitbreiding van de kleine zaal is volgens Mezz noodzakelijk voor een gedegen exploitatie en om inhoudelijk een stap te maken. Door een grotere kleine zaal krijgen nieuwe talenten de ruimte en zegt Mezz  meer festivals te kunnen presenteren  en op een avond meerdere soorten activiteiten te kunnen bieden.

De reorganisatie moet begin 2017 zijn afgerond. "Dan hopen we ook uitzicht te hebben op wanneer het gebouw wordt aangepast."

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief