Logo bredavandaag.nl
Winnaar van de DJ Clash Joshua J uit Breda opent Dancetour Breda 2016.
Winnaar van de DJ Clash Joshua J uit Breda opent Dancetour Breda 2016. (Wijnand Nijs)

DJ Joshua J. debuteert op ADE in finale Dancetour DJ Clash

  Cultuur

BREDA - De 18-jarige DJ Joshua J. staat zaterdag 22 oktober in de finale van de Dancetour DJ Clash tijdens het Amsterdam Dance Event in de Melkweg in Amsterdam. De Bredanaar is al volop aan het nadenken over zijn set.


“Ik bereid me niet speciaal voor, maar ik heb al wel een aantal nummers geselecteerd om te draaien. We moeten een set van 30 minuten neerzetten. Ik ben nu vooral bezig met het nadenken over wat ik echt het fijnste vind om te draaien. Daar zitten wel een aantal nummers tussen die ik zelf heb geproduced”, vertelt Joshua Janse.

Spannend vindt hij de finale wel, maar de Bredanaar denkt niet dat hij zaterdagavond met trillende handen achter de draaitafels staat. Toch is het een serieuze stap in de DJ-wereld. “Er zijn mensen van DJ Mag bij het optreden, maar ook belangrijke bookers. Uiteindelijk ben je van de driehonderd deelnemers over met vier finalisten, en dat is al een goede reden om in de gaten gehouden te worden.”

De stijl die Joshua J. draait noemt hij zelf een combinatie tussen hiphop/dance. De 18-jarige Joshua begon met draaien toen hij 12 jaar was. Niet lang geleden stond hij nog in het voorprogramma van Broederliefde in de Mezz. “Dat was een vet optreden”, zegt hij enthousiast. DJ’s die hij zelf graag volgt zijn Ganz en San Holo. Wereldwijd gezien zou hij wel eens ooit met The Weeknd samen willen werken.

Joshua Janse strijd zaterdagavond samen met drie andere jonge DJ-talenten om de winst: Akki, Dr. Valiente en Tom and Jerick. De Bredanaar opende dit jaar als winnaar van de regionale battle in Breda al Dancetour Breda.

De winnaar draait volgend jaar minimaal twee keer op op Dancetour. Daarnaast krijgt hij studio monitoren en 200 euro tegoed bij de Baxshop.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief