Logo bredavandaag.nl
Tien bands uit de regio presenteerden zondag 11 december in Mezz het album December Tapes, met daarop speciaal voor dit album gecomponeerde akoestische nummers.
Tien bands uit de regio presenteerden zondag 11 december in Mezz het album December Tapes, met daarop speciaal voor dit album gecomponeerde akoestische nummers. (Peter Verheijen)

December Tapes toont aan: Bredase muziekscene breder dan dance

  Cultuur

BREDA - Met uit Breda afkomstige wereldsterren als Tiësto en Hardwell zou je haast denken dat er in Breda alleen maar dance gemaakt wordt. Het tegendeel is natuurlijk waar. December Tapes toonde dat zondagavond nog eens meer dan overtuigend aan.


In Mezz presenteerden tien bands uit Breda of directe omgeving het album December Tapes, vol. 2. Op het album van elke band een akoestische song, speciaal gecomponeerd voor dit album. De liedjesschrijvers kregen als opdracht mee dat hun liedje een link met cinema te maken moest hebben.

Het zorgde voor een verrassende avond, waarop naast deze tien songs elke band nog twee of soms drie andere songs speelde. Hoofdzakelijk akoestisch, soms nog even elektrisch uit de bocht.

Het aanbod was gevarieerd.  Grappige Nederlandstalige raps van Tunnelvisie, dat voor een keer met zangeres het podium betrad voor ‘Stel dat ik rijk was’, maar ook het sterke ‘Mercy’ van Awash, een band die niet onderdoet voor bijvoorbeeld Racoon.

Met een akoestisch nummer als uitgangspunt én de speciaal voor de avond gecomponeerde nummers gaven de creativiteit van de bands een extra zetje. Windup Space kwam met zus én zangeres Eline, There There strikte een strijkkwartet, Myllie & The Tunes extra bandleden.

De organisatie - de Bredase band There There met Fixed Fight Bookie - hoopt de muziekscene in de stad dichterbij elkaar te brengen. Dat lukte zondag zeker. De paar honderd aanwezigen genoten van de muziek, zoals ook de bands vol belangstelling naar elkaar luisterden.

Dat de opbrengst van de cd naar het Jeugdcultuurfonds Breda gaat, maakt de avond alleen nog maar mooier. Met inmiddels deel 1 en 2 in de catalogus, is December Tapes op weg naar een serie die over een aantal jaar een mooie blik werpt op de Bredase popcultuur. 

Meer foto's van december Tapes 2016.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief