Cultuurnacht in Breda.
Cultuurnacht in Breda. (Guido van der Kroef)

Verkiezing Kindercultuur- nachtburgemeester bij tweede editie Kindercultuurnacht

  Cultuur

BREDA - De Cultuurnacht Breda vindt plaats op 27 januari 2017, net als vorig jaar is er een kinderprogramma. De tweede editie van de Kindercultuurnacht heeft diverse locaties in de Belcrum en sinds dit jaar in het centrum.


Het speciale programma voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar is te bezoeken tussen 19.00 en 21.30 uur.

Het programma gaat van start met de verkiezing van de nieuwe Kindercultuurnachtburgemeester. Kinderen uit groep 7 en 8 van vijf verschillende basisscholen uit Breda werken aan een eigen cultuurmanifest. Hierin mogen de kinderen zeggen wat zij van het aanbod in Breda vinden en wat er verbeterd kan worden.

Bij Podium Bloos is tussen 19.00 en 19.30 uur het resultaat van die manifesten te zien. De winnende groep mag de Kindercultuurnachtburgemeester afvaardigen, die in 2017 hun manifest gaat invoeren in Breda.

Ook staan er nog veel andere activiteiten op het kinderprogramma, bijvoorbeeld een lichtworkshop, zelf films maken en het schrijven van liefdespoëzie.

Voor kinderen tot en met 12 jaar is de Cultuurnacht gratis. Passe-partouts kosten in de voorverkoop €9 en €11 op de dag zelf. Houders van een CJP of Bredapas krijgen €2,00 korting.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief