Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

De Mus begint 2017 met thema Drijfveren

  Cultuur

BELCRUM - De eerste editie van het nieuwe jaar bij De Mus gaat donderdag 5 januari van start met het thema drijfveren.


De Mus biedt een podium aan vrije, creatieve ‘vogels’. Artiesten uit diverse disciplines vertellen in een gezellige, ontspannen huiskamersetting over hun werk.

Bij het thema drijfveren vertellen de artiesten waar hun motivatie vandaan komt en wat ze ertoe zet. Bij het eerste programma van 2017 komen fotograaf Tim Meijer, thrillerauteur Nathalie Pagie en Anthony van der Meer.

Fotograaf Tim Meijer komt vertellen wat zijn drijfveren zijn voor het fotograferen van de de enige mijn in Duitsland die tot 2045 toestemming heeft om te mijnen in een gebied waar nu nog tien dorpen staan, bruinkoolmijn Garzweiler II. Hij wordt gedreven door de transitie van het landschap. Door zijn werk probeert hij de menselijkheid in het gebied terug te brengen.

Met haar boek De Toneelclub debuteerde thrillerauteur Nathalie Pagie in 2013, inmiddels is ze al bij boek vier. Ook zij vertelt over haar motivatie en inspiratie, maar daarnaast vertelt zij ook over de marketing van boek(en). De schrijfster leest daarbij een stuk voor uit haar boek ‘Paradijsvogels’.  

Regisseur, researcher en conceptontwikkelaar Anthony van der Meer maakte de film ‘Find my phone’ tijdens het afstuderen aan de Willem de Kooning Academie. Hij realiseerde zich toen zijn telefoon werd gestolen hoeveel informatie diegene kreeg. Daarom liet hij zijn telefoon nogmaals stelen, maar dan met spyware erop. Zo leerde hij zijn dief kennen. Hij verdiept zich in soft- en hardware, privacy en hacking en maakt hier zijn film over.

De eerste editie van het nieuwe jaar is op 5 januari en start om 20.00 uur. Het ‘nest’, Cultkichten, aan de Lachappellestraat 7 in Breda, is geopend vanaf 19.30 uur.  De mus vindt plaats op elke eeste donderdag van de maand.

Kaartjes kosten €5 en zijn te reserveren via www.musbreda.nl of reserveren@musbreda.nl.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief