Logo bredavandaag.nl
Een bonte stoet wagens trekt door het centrum van Breda. foto Perry Roovers
Een bonte stoet wagens trekt door het centrum van Breda. foto Perry Roovers
carnaval

De Grote Optocht wacht op niemand; inschrijving nadert

  Cultuur

BREDA - Carnavalsverenigingen, vriendengroepen of individuen die 27 februari willen deelnemen aan De Grote Optocht van Ut Kielegat moeten zich zaterdag 7 januari inschrijven. “Dat is echt de enige mogelijkheid”, aldus de Bredase Carnavals Vereniging (BCV).


Mensen die zich willen inschrijven voor de optocht kunnen zich tussen 13.00 uur en 16.00 uur inschrijven bij Café Parkzicht. Ook deelnemers aan de Brakkensliert kunnen die dag terecht voor hun inschrijving. “Het beloven dit jaar bijzondere optochten te worden”, denkt de BCV. “Dit jaar worden er extra geldprijzen uitgedeeld omdat het Begijnhof 750 jaar bestaat en mag de jury extra punten geven voor interactie met het publiek.”

De interactie met het Kielegatse publiek is volgens de BCV uniek aan de optocht. “En dus willen we dat dit jaar extra belonen. Daar ligt een opdracht voor de optochtdeelnemers op en rond de wagens.” Het motto voor dit jaar is 'Kunde maot'ouwe'.

Het Begijnhof bestaat 750 jaar en heeft daarom een extra geldbedrag beschikbaar gesteld van €999,99. “Deelnemers die Het Begijnhof op een carnavaleske manier verwerken in hun creaties maken kans op de prijs. De prijzen variëren van €666,66 tot €111,11, dus dat is zeker de moeite waard”, aldus de BCV. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief