Logo bredavandaag.nl
Joseph Briaire

Hotel Nassau en Brouwhuis in race voor Welstandsprijs Breda

  Cultuur

BREDA - Hotel Nassau, het Brouwhuis en de NHTV Campus zijn genomineerd voor Welstandsprijs Breda in de categorie Erfgoedtransformaties. Dat hebben architectuurplatform BLASt en de BNA Kring West-Brabant bekend gemaakt..  


De prijs bestaat uit de Bredase Roede, een oude bouwkundige lengtemaat die uniek was in de Baronie van Breda. De bekendmaking van de winnaars is donderdag 26 januari in Mezz tijdens het BLAStcafé.

Ook voor de categorie woningbouw zijn drie projecten genomineerd. Het gaat om Nassaustraat door Baudoin van Alphen Architecten, Gasthuyspoort door Bedaux de Brouwer Architecten en Lofthome door BKVV Architecten & Futurehomeconcepts.

In 2016 ging de prijs naar het nieuwe ROC Vitalis College naar een ontwerp van Atelier PRO architecten uit Den Haag. Onlangs is de eerste paal voor deze nieuwe school de grond ingegaan.
De nominaties zijn vastgesteld door een onafhankelijke jury bestaande uit Arjan Harbers (stedenbouwkundige), Ruud van Ginneken (architect) en Dingeman Kuilman (directeur Stedelijk Museum Breda).FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief