Logo bredavandaag.nl
Ilse Wolf

Expositie ‘Mantel der liefde’ vanaf 13 januari in Stadskantoor

  Cultuur

BREDA - De fotoserie ‘Mantel der Liefde’, die eerder te zien was tijdens BredaPhoto 2016, is vanaf vrijdag 13 januari te zien in het Stadskantoor Breda.


De fotoserie van de Bredase fotografe Ilse Wolf gaat over de mantelzorg en is samen gemaakt met bewoners van de Seniorenresidentie Ruitersbos.

Een aantal bewoners van Ruitersbos is samen met hun mantelzorger vastgelegd door de fotografe. Ook fotografeerden de bewoners hun mantelzorgers zelf. “Want het is waardevol om iemand om je heen te hebben die je dag nog een beetje mooier maakt”, aldus het persbericht.  

"Zo ging ik bijvoorbeeld op bezoek bij een mevrouw die nog ontzettend goed te been was. Haar zoon kwam langs en samen zaten ze op de bank en keken ze oude foto’s terug”, zegt fotografe Ilse Wolf. “Het was ontroerend mooi om te zien hoe ze volledig ontspannen tegen hem aan kroop. Later gingen we nog een blokje om en had zelfs ik moeite om haar bij te houden."

Vrijdag 13 januari is de opening van de expositie waarbij de bewoners van het Ruitersbos aanwezig zijn. Vanaf dan is de expositie maandag, dinsdag en vrijdag open van 09.00 tot 16.00 uur en op woensdag en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur. De expositie is te bezichtigen tot 31 maart.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief