Logo bredavandaag.nl
Still

‘Slimste Mens’ Klaas Dijkhoff in vijf fragmenten (video)

  Cultuur

BREDA/HILVERSUM - Bredanaar Klaas Dijkhoff kan deze vrijdagavond de titel Slimste Mens veroveren in de finale van het gelijknamige programma. De staatssecretaris toont zich niet alleen een handig speler van het spelletje, maar ook een ad rem deelnemer.Zo weet hij op grappige wijze serieuze én politiek gevoelige vragen te ontwijken. Zoals bijvoorbeeld de vraag of hij als kind vaak in aanraking is gekomen met de politie. Eerder bekende Frank Lammers een sneeuwbalincident. Klaas pareert hem slimmer:


’Heel vaak’ met politie in aanraking

Ook het spel tussen de kandidaten onderling gaat hem goed af. Vooral met ‘typetje’ Stefano Keizers, die zelf geregeld met waanzinnige wendingen dan wel kledij de show probeert te stelen, weet hij wel raad.

Klaas probeert Stefano achter de schermen kapot te maken

Klaas noemt Stefano Keizers ‘joker’

De gesprekjes rond de vragen zijn het leukst. Dijkhoff toont zich dan de vlotte debater en spreker zoals Breda hem al kent uit zijn tijd als fractievoorzitter en lijsttrekker van de VVD. Zonder moeite weet hij het publiek op zijn hand te krijgen. Zelfs met een op het eerste gezicht precair onderwerp als hoofdluis.

Over de luizenplaag: ‘Terug van mijn broertje’

Toch gaat het niet altijd goed in het spel. Ook Dijkhoff ontsnapt niet altijd aan de finaleronde van de dag, waarin de kandidaten elkaars seconden moeten zien weg te spelen door het beantwoorden van vragen. Waarbij het een nadeel is als je voor staat, want dan mag de tegenstander beginnen.

Klaas dacht al aan afschminkenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief