Logo bredavandaag.nl
Colinda Boeren

Prijs voor Bredase fotograaf Ramon Mangold bij Zilveren Camera (video)

  Cultuur

BREDA - De Bredase fotojournalist Ramon Mangold heeft een prijs gewonnen bij de Zilveren Camera. De Bredanaar was met twee series genomineerd in de categorie Personen in het nieuws.


Mangold stuurde een serie in over Katholiek Brabant, waarin hij mgr De Korte op verschillende momenten en plaatsen vastlegde. Daar won hij mee. Daarnaast maakte hij in de week voor Kerst een serie van het jongetje Tijn, die met zijn nagellakactie bij Serious Request de harten van Nederland veroverde. Deze serie was goed voor de derde prijs in deze categorie.

Mangold fotografeert al iets meer dan tien jaar voor BNDeStem. Ook is hij sinds die tijd docent fotojournalistiek en documentaire fotografie aan de School voor Fotografie in Breda en Utrecht. Daarnaast werkt hij aan een documentaire over kathokiek Brabant. "Daar ben ik ook al tien jaar mee bezig. Daar komt dit jaar een boek van."

De Zilveren Camera werd gewonnen door fotografe Cigdem Yuksel voor haar serie over kinderarbeid van Syrische kinderen in Turkije.

Video van de bekendmaking:FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief