Logo bredavandaag.nl
De route werd ingekort en het werd natter en natter, maar hij is doorgegaan: de Grote Optocht van 't Kielegat 2017.
De route werd ingekort en het werd natter en natter, maar hij is doorgegaan: de Grote Optocht van 't Kielegat 2017. (Stadsfotograaf Breda)
carnaval

Dubbel ingekorte Grote Optocht Kielegat trekt door natte binnenstad (video en foto's)

  Cultuur

BREDA - Groen, geel, blauw en rood. Gekleurde paraplu's, poncho's én carnavalswagens zijn maandagmiddag niet weg te denken uit het Kielegatse stadsbeeld. De Grote Optocht is weer door de straten van Breda getrokken ondanks het slechte weer.


Bekijk hier en hier de foto's van de Grote Optocht.

Twee verzopen katten hangen over een dranghek langs de route. Ze laten zich niet door het hondenweer uit het veld jagen en genieten volop van de bonte stoet. Een paar meter verderop doet een ander groepje carnavalsvierders de regendans om warm te blijven.

De weergoden zijn 't Kielegat voor het tweede jaar op rij niet gunstig gezind. Hoewel het publiek daardoor niet rijen dik staat, zit de leut er toch goed in. Twee dames van de verlichte en stomende wagen van B.C. De Dijkrakkers zwaaien enthousiast naar het Bredase volk.

Onder het motto "we groave leut" graaft de vereniging naar grondstoffen om het carnavalsfeest aan de gang te houden. "Zolang onze masjiene maot blijve ouwe is er niks aan de hand", meldt de club op de site van de BCV. De stomende graafmachines geven veel lawaai.

De verkorte optocht is begonnen op de Haagdijk en via de Vismarktstraat trok de stoet richting het centrum. Eerder deze ochtend heeft de commissie besloten de Vlaszak en de Boschstraat uit de route te halen vanwege waarschuwingen voor windstoten, onweer en hagelbuien.

In de loop van de middag heeft de BCV de optocht zelfs vroegtijdig beëindigd, waardoor de route nog verder is ingekort. Vanaf de Halsstraat trok de stoet linksaf richting het Chassé. De Ginnekenstraat, van Coothplein en Keizerstraat zijn hierdoor uit de optocht gehaald.

Bekijk hieronder beelden van de optocht vanaf de Grote Markt.

Ook staatssecretaris Klaas Dijkhoff was van de partij. Hij was verkleed als de Baron uit Bassie en Adriaan. Zonder baard, maar met grijze pruik en aanplaksnor, hier poserend met partijgenoten Boaz Adank, Thierry Aartsen en Daan Quaars.

En mocht je nog een clubje indianen zijn tegengekomen...NAC Breda on TwitterFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief