Logo bredavandaag.nl
Perry Roovers

Kiske en Mieske verbrand; Motto 2018 Ge motter mar op komme (foto's)

  Cultuur

BREDA - Carnaval 2017 zit er weer op. Met de verbranding van Kiske en Mieske en de traditionele tocht van het tweetal van de Grote Markt naar de Haven werd het feest afgesloten.


Vier dagen was het motto Kunde Maot'ouwe. En zoals dat hoort bij carnavalstradities, werd het nieuwe motto ook meteen bekend gemaakt: Ge motter mar op komme. De BCV koos het motto uit 95 inzendingen Kielegatters. Het werd ingezonden door Hugo Suykerbuyk en Silvie Metselaar. Hugo en Silvie maakten het samen met Prins Daan op het bordes van het stadhuis ten overstaan van een bomvolle Grote Markt bekend.

Het carnaval kende ook dit jaar weer een spannend verloop, vooral als het gaat om het weer. Want net als afgelopen jaar leek de optocht het kind van de rekening te worden. In 2016 zorgde de storm ervoor dat de optocht naar Halfvasten verplaatst werd. Zover kwam het dit jaar niet. Wel legden de deelnemers een kortere route af. Voorafgaand aan de optocht gingen de Vlaszak en de Boschstraat al uit de route, tijdens de optocht ging voor een deel van de deelnemers ook de lus langs het Van Coothplein en de Mezz eruit.

Meer foto's van de verbranding van Kiske en Mieske en de weg daar naartoeFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief