Logo bredavandaag.nl
foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Art Breda naar pand Breda’s Museum aan de Parade

  Cultuur

BREDA - ART Breda heeft in het pand van het voormalige Breda’s Museum aan de Parade een nieuwe locatie gevonden voor de editie van 2017. De organisatie van de Kunst & Antiekbeurs was sinds afgelopen week op zoek naar een alternatief voor Breepark.


Volgens directeur Erik Hermida was de hal niet gereed voor de beurs, die van 7 tot en met 14 mei voor de vierde keer in Breda gehouden zou worden. Iets dat door de eigenaren van de hal op Breepark overigens bestreden wordt.

De tot museum verbouwde 19de eeuwse kazerne aan de Parade leent zich volgens Hermida uitstekend voor het evenement. “Omdat de museale stukken hier uitstekend tot hun recht zullen komen.”

Om alle deelnemers aan de beurs te kunnen huisvesten wordt het historische gebouw uitgebreid met enkele tijdelijke paviljoens, aan voor- en achterzijde. De deelnemende kunst- en antiekhandelaren en galerieën zien het als een voordeel dat zij met deze locatie in het centrum van Breda blijven.

Het Breda’s Museum staat grotendeels leeg sinds de fusie van het museum met MOTI tot Stedelijk Museum Breda en de verhuizing naar de Boschstraat. De locatie kwam als beste uit de bus tijdens een bijeenkomst met de ongeveer negentig standhouders, die tevens eigenaar zijn van de beurs.

ART Breda werd de afgelopen jaren steeds in een tijdelijke hal op het Chasséveld gehouden. Voor de organisatie was dat niet ideaal. Het opbouwen, inrichten, beveiligen en verwarmen van de hal zorgden voor een fikse kostenpost. Ook voor de gemeente Breda was dat niet ideaal. De opbouw en het weer afbreken van de hal zorgden voor een wekenlange bezetting van het Chasséveld.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief