Logo bredavandaag.nl
De eerste dag van Art Breda op het Chasséveld. foto Jorgen Janssens
De eerste dag van Art Breda op het Chasséveld. foto Jorgen Janssens

‘Buren’ blij met komst ART Breda naar pand Breda’s Museum

  Cultuur

BREDA - Goed dat ART Breda geen jaar overslaat én goed dat hij in de binnenstad blijft. Dat is de reactie van een aantal ‘buren’ en directeur Marlice Dreessen van de VVV.


“Hartstikke goed dat die ruimte in elk geval tijdelijk wordt gebruikt”, zegt buurman Frank van Iersel van MEZZ. “Hoe meer tijdelijk gebruik, hoe beter.” Hij zegt zeker even te kijken of er aanknopingspunten zijn voor het poppodium om samen te werken. “Daar kijken we altijd naar, nu dus ook.  We moeten alleen even kijken of het rock ‘n roll genoeg is”, grapt hij.

Greetje Braaksma van Grand Theatre Boekhandel aan het Van Coothplein is enthousiast. “Te gek. Het is toch een beetje hetzelfde publiek. Ik zie dit zeker als een kans en ik ben altijd voor samenwerking om op die manier meer publiek te krijgen. Nu hebben we een leuke samenwerking met KOP, met jonge kunstenaars. Ik ga zeker eens praten.”

Marlice Dreessen, directeur van de VVV, is vooral blij dat de beurs niet een jaar over moet slaan. “Dan kun je als organisatie weer helemaal opnieuw beginnen, dat zou jammer zijn.” De locatie ziet ze wel zitten. “Het publiek van een dergelijke beurs hecht veel belang aan goede parkeergelegenheid, dat is hier met Achter de Lange Stallen en Chassé Parking goed in orde. Ik vind het gebouw ook wel passen bij het soort beurs.”

Kelly van Hooijdonk van Nouveau Hotel van Ham is eveneens enthousiast. Het nieuws over de nieuwe tijdelijke locatie had ze nog niet gehoord. “Echt waar? Ik vind het goed, helemaal leuk. Dit is altijd goed voor het hotel en voor de horeca.”  

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief