Logo bredavandaag.nl
Liefhebbers en bezitters van Amerikaanse auto's kwamen zondag samen bij de Asterd Plas. foto Vinnie de Laat
Liefhebbers en bezitters van Amerikaanse auto's kwamen zondag samen bij de Asterd Plas. foto Vinnie de Laat (Vinnie de Laat)

USA Cars Meeting keert terug naar Breda

  Cultuur

BREDA - Glimmende oldtimers en ronkende motoren. Liefhebbers van Amerikaanse auto’s kunnen 20 mei hun hart ophalen tijdens de USA Cars Meeting. De parkeerplaats bij het NAC-stadion moet dan vol staan met chroom.


“Er komen echt te gekke Amerikaanse bakbeesten”, laat een woordvoerder weten. De organisatie heeft al diverse aanmeldingen van autobezitters uit binnen- en buitenland ontvangen. “Waaronder een aantal Mustangs en classics.” Ook is er een Amerikaanse trunk sale, ofwel een kofferbakverkoop. Auto-eigenaren zetten hun kofferbak open om van daaruit spullen te verkopen.

De autobijeenkomst lag voorheen in handen van een andere organisatie. Deze meeting bij de Texashoeve in de Haagse Beemden is sinds een aantal jaar verleden tijd. Dit jaar is een compleet nieuwe organisatie opgestaan om het heft in eigen handen te nemen. “In de omgeving van Breda zijn enorm veel Amerikaanse voertuigen te vinden, maar een meeting was er helaas niet”, aldus de woordvoerder.

De organisatie ziet veel mogelijkheden en hoopt in de toekomst meer meetings in Breda te kunnen organiseren. Hierbij wordt gedacht aan het gebied rond de Asterdplas, ‘een groot en mooi terrein’.

De meeting vindt plaats op zaterdag 20 mei van 15.00 uur tot 20.00 uur op het parkeerterrein bij het NAC-stadion. Ruim 350 mensen hebben al aangegeven interesse te hebben in het evenementFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief