Logo bredavandaag.nl
Isa Emmen

College Tour met Kraantje Pappie op het OLV

  Cultuur

BREDA - Kraantje Pappie kwam langs op het OLV lyceum voor een College Tour. De school trakteerde haar eindexamenkandidaten in de nacht van donderdag 20 april op vrijdag 21 april op een Nacht van het Afscheid.


De College Tour met Kraantje Pappie was het hoogtepunt van de nacht. “De kinderen waren helemaal blij tijdens de College Tour. Kraantje Pappie trok zijn shirt uit om zijn tatoeages te showen. Iedereen mocht vragen stellen en met hem op de foto”, vertelt Rebecca Meelhuijsen van het OLV lyceum.  

Voordat de leerlingen startte met het eindexamen konden ze tussen 19.30 uur ‘s avonds en 7.30 uur ‘s ochtends deelnemen aan een uniek programma. De hele nacht kon er deelgenomen worden aan workshops.

Zo waren er een workshops songteksten schrijven met rappers Fotosynthese en TimmyTex, panna-voetbal met NAC-speler Bodi Brussel, boxen met Le Comte en skateboarden met Pier15. “Het skateboarden wa heel tof, leerlingen konden skateboarden in de aula en van de trappen af”, aldus Meelhuijsen.

Ook konden leerlingen kennismaken met yoga, tatoeëren of grime waar ze met schmink wonden maakten die net echt leken. “Rond vier uur ‘s nachts heeft een select groepje leerlingen ook nog een escaperoom gedaan, wat erg leuk was”, vertelt Meelhuijsen.”

Het programma is vrijdagochtend afgesloten met een workout en gezamenlijk ontbijt.



FOTOSERIES







NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief