Logo bredavandaag.nl
Dave van Hout

Bredase talenten in landelijke finale Kunstbende

  Cultuur

BREDA - De vertegenwoordigers van Noord-Brabant in de landelijke finale van de Kunstbende zijn bekend. Ook Bredase jongeren hebben voor diverse categorieën een plekje weten te bemachtigen.


De Brabantse finale heeft zondag 30 april plaatsgevonden in de Effenaar in Eindhoven. Hier streden ruim 350 Brabantse jongeren om een plek in de landelijke finale. Iedere deelnemer had vijf minuten de tijd om de jury te overtuigen van zijn of haar kunsten.

In de categorie ‘Expo’ strijdt de 17-jarige Rosa Floris uit Breda namens Noord-Brabant in de landelijke finale voor een plek in het Stedelijk Museum. De Bredase Isabeau Muller (12) dingt mee in de categorie ‘Fashion’. Voor ‘Film’ mag de Bredase Red Falcon Creative Productions (18) deelnemen. De 16-jarige Zenna eindigde als tweede. In de categorie ‘Muziek’ werd Bregje Postelmans (17) tweede. En in ‘Theater’ mag de 19-jarige Flora Langen namens Noord-Brabant meedoen.

Eerder is al bekend gemaakt dat Rick Bouwkamp (15), ofwel DJ Rick Milan, Noord-Brabant mag vertegenwoordigen tijdens de finale van de DJ-Contest. De Bredanaar strijdt om een plek op Mysteryland.

De landelijke finale is op zaterdag 1 juli op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief