Logo bredavandaag.nl
De opening van het Stiltefestival op het Kasteelplein met Compagnie Une de Plus en de voorstelling Trois.
De opening van het Stiltefestival op het Kasteelplein met Compagnie Une de Plus en de voorstelling Trois. (Wijnand Nijs)

Geen woorden tijdens vierde editie Stiltefestival

  Cultuur

BREDA - Geen woorden, slechts stille kunsten. Van 13 tot en met 18 juni vormt Breda het toneel voor de vierde editie van het Internationaal Stiltefestival waar dans en beweging centraal staan.


Theatergezelschappen van over de hele wereld betreden zes dagen lang op verschillende locaties in Breda het podium. De non-verbale voorstellingen uit Canada, Israël, Slovenië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland zijn voornamelijk gericht op kinderen.

Initiatiefnemer van het festival is dansgezelschap de Stilte aan de Markendaalseweg. Het gezelschap heeft tijdens hun optredens in het buitenland voorstellingen ontdekt, die zij graag met het Nederlandse publiek wil delen.

Op woensdag 14 juni vindt de feestelijke opening van het festival plaats op het terrein voor Theater de Stilte. De Kindercultuurburgemeester van Breda geeft om 13.30 uur het startsein. Corpus, een Canadees gezelschap, barst los met de openingsact genaamd Les Moutons.

Eerder werd al bekend dat het Internationaal Stiltefestival subsidie kreeg voor de organisatie van de vierde en vijfde editie van het festival. Vanaf half mei gaat de kaartverkoop van start.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief