Logo bredavandaag.nl
Yvonne Keulaars

‘Spannende editie ART Breda’

  Cultuur

BREDA - De 2017 editie van ART Breda was in sommige opzichten spannend. Desondanks is de vierde editie van de kunst- en antiekbeurs succesvol verlopen.


Dat zegt beurs-directeur Erik Hermida. Het spannende zat hem voor een groot deel in de krappe voorbereiding op de beurs in de alternatieve locatie in en bij het voormalige Breda’s Museum.

“In vier weken tijd hebben we de beurs gerealiseerd. Op vier april zaten we bij elkaar in hotel Mastbosch en hebben de de locatie bepaald, 6 mei gingen we open. In de tussentijd moesten we de plattegronden aanpassen en de paviljoens opzetten.”

Spannend was ook het sturen van de bezoekers. “We hadden een paviljoen voor, achter en naast het Breda’s Museum, de verdiepingen in het pand en zelfs de kantoren. Dat maakte een goede routing lastig.”

Volgens Hermida waren de standhouders ‘overwegend tevreden.’ “Er is redelijk verkocht en ik schat dat we zo’n twaalf- tot vijftienduizend bezoekers hebben gehad. Dat verhoudt zich tot het kleinere aantal deelnemers en het aantal vierkante meters, dat minder was dan afgelopen jaar. Al met al was het een goede editie.”

Voor komend jaar moet ART Breda op zoek naar een nieuwe locatie. Mogelijk wordt dat toch Breepark, de hal waar de editie van dit jaar eigenlijk zou plaatsvinden. Gesprekken daarover moeten nog gepland worden.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief