Logo bredavandaag.nl
Mercado de Belcrum, editie 2012. foto Nicole van Gool
Mercado de Belcrum, editie 2012. foto Nicole van Gool

Nieuwe markt doet binnenstad van Breda aan

  Cultuur

BREDA - Het is een plek waar creatieve ambachtslui samenkomen. De nieuwe markt, Marché Hoezee, wordt deze zomer gelanceerd op het binnenplein van de Nieuwe Veste en in de St. Janstraat.


Initiatiefneemster zijn Eva Geene en Julie van Zessen. De twee Bredanaars zijn begonnen met een pop-up markt. “Dit bleek een groot succes, waarna we besloten hebben het evenement op te pakken”, aldus Geene. Ze volgen hierbij het concept op van Mercado de Belcrum. Deze markt is aan het begin van het jaar opgehouden te bestaan. Van Zessen was ook hier mede-verantwoordelijk voor de organisatie.

Marché Hoezee verschijnt op het binnenplein van de Nieuwe Veste en de St. Janstraat. “Deze straat heeft al het sfeertje dat wij graag willen benadrukken. Er zitten kleine, creatieve ondernemers.” De markt is gericht op ambachtslui die hun handgemaakte creaties verkopen: van kunst en juwelen tot streekproducten.

De nieuwe markt vindt op vier zondagen plaats: 18 juni, 23 juli, 13 augustus en 10 september. De kraampjes, optredens en workshops van Marché Hoezee zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur te bewonderen en bij te wonen. Mensen die graag een kraam willen huren, een gedicht willen voorlezen of hun eigen lied ten gehore willen brengen kunnen zich aanmelden via de website.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief