Logo bredavandaag.nl
Graphic Matters

Graphic Matters presenteert eerste namen

  Cultuur

BREDA - Het tweejaarlijks festival voor grafisch ontwerp, Graphic Matters, heeft dinsdagmiddag de eerste namen bekend gemaakt. Werken van onder andere Duitse, Amerikaanse en Engelse ontwerpers zijn te bewonderen.


Het festival vindt plaats van 22 september tot en met 22 oktober in en rondom het voormalig Breda’s Museum. Graphic Matters toont hoe ontwerpers zich uitspreken over hedendaagse onderwerpen zoals oorlog, mensenrechten, klimaatverandering en privacy.

Het aanbod bestaat uit exposities, workshops, talkshows en rondleidingen. Het buitenprogramma is gratis en voor de exposities zijn tickets te koop. Hoogtepunt van het binnenprogramma is de groepsexpositie ‘The Design of Dissent’ uit New York met werk van onder andere de Engelse Ken Garland en Amerikaanse Milton Glaser.

De expositie Flags of Peace, met 100 internationale vredesvlaggen, is onderdeel van het buitenprogramma. Daarnaast zijn er exposities van activist, jurist en ontwerper Klaus Staeck (Duitsland) en zijn landgenoot Foreal.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief