Logo bredavandaag.nl
De opening van de Vrede Fontein op het Kasteelplein, vrijdag 16 juni.
De opening van de Vrede Fontein op het Kasteelplein, vrijdag 16 juni. (Wijnand Nijs)

Dansen in het water van de Vrede Fontein (foto's en video)

  Cultuur

BREDA - Met officiële woordjes van de bedenkers, makers en wethouder Marianne de Bie is vrijdagochtend de Vrede Fontein op het Kasteelplein officieel geopend. De fontein staat precies een maand recht voor de ophaalbrug naar het Kasteel van Breda.


De Vrede Fontein is gemaakt ter gelegenheid van de viering van 350 jaar Vrede van Breda. Na het openingswoord en een bescheiden 'optreden' van de fontein rond Marianne de Bie, maakt danseres Celine Werkhoven haar entree. Al dansend speelt ze met het water, dirigeert de stralen omhoog en omlaag. Gaandeweg haar optreden blijkt ze de strijd met het water niet te kunnen winnen en loopt het water in straaltjes van haar gezicht en is ze omgetoverd tot een waterprinses.

Ook bezoekers aan de binnenstad kunnen het spel met het water aangaan. Dagelijks werkt de fontein haar programma af en kun je op eigen risico een gang maken over het rooster dat over de waterspuiten ligt. Een aantal heldhaftige bezoekers durft dit ook meteen na de opening aan. De afloop laat zich raden.

Bekijk hier de foto's en hier onder de video:FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief