Logo bredavandaag.nl
Honderd internationale vredesvlaggen wapperen in het Chassé Park in het kader van 350 jaar Vrede van Breda.
Honderd internationale vredesvlaggen wapperen in het Chassé Park in het kader van 350 jaar Vrede van Breda. (Theo Herrings)

Vredesvlaggen wapperen in Chassé Park

  Cultuur

BREDA - In een periode dat je soms de indruk krijgt dat de hele wereld in brand staat en berichten over aanslagen over elkaar heen lijken te tuimelen, staat Breda stil bij de vrede. Bij 350 jaar Vrede van Breda, in het bijzonder. De stad doet dat met verschillende evenementen.


Afgelopen vrijdag werd de Vrede Fontein op het Kasteelplein voor een maand in gebruik genomen, naar voorbeeld van 350 jaar geleden, toen tijdelijke fonteinen de stad sierden. Achter het Chassé Theater is sinds 16 juni een ander onderdeel van 350 jaar Vrede van Breda te zien. Daar staan  honderd internationale vredesvlaggen. Het gaat om de tentoonstelling Flags of Peace.

De vlaggen zijn een initiatief van het Haagse ontwerpbureau Trapped in Suburbia. Dat verzamelt voor hun omvangrijke project ‘Flags of Peace’ uit alle landen van de wereld een vlag voor de vrede. Tijdens Flags of Peace in Breda zijn 100 van deze vlaggen, gemaakt door ontwerpers uit onder meer Zweden, Frankrijk, Engeland, Zimbabwe en Palestina, te zien.

De vlaggen blijven staan tot en met het Graphic Matters festival dat van 22 september t/m 22 oktober plaatsvindt.

Bekijk alvast meer foto's van de expositie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief