Logo bredavandaag.nl
De vrijdag van Breda Live 2017: DI-RECT, Marco Borsato, Ali B, Mental Theo en Fedde Le Grand.
De vrijdag van Breda Live 2017: DI-RECT, Marco Borsato, Ali B, Mental Theo en Fedde Le Grand. (Wijnand Nijs)

De vrijdag van Breda Live: Van Ali tot Marco, van Theo tot Fedde (foto's)

  Cultuur

BREDA - Breda Live komt vrijdagmiddag rustig op gang. De vrijdamiddagborrel begint aan de late kant. Veel van de bezoekers hebben er duidelijk voor gekozen de werkdag af te maken, dan naar huis te gaan voor een happie eten en pas dan richting het Chasséveld te gaan.


Diggy Dex is er daardoor alleen voor de vroege vogels. Tijdens de tweede hoofdact DI-RECT komt de grote groep bezoekers binnen. Het is het begin van een fijne vrijdagavond voor de bezoekers. Marco Borsato, de eerste act van de avond, heeft er duidelijk zin in. "Ik kom volgend jaar, of het jaar erna terug. Afgesproken?", roept hij vol enthousiasme halverwege zijn optreden. Want: "Afscheid nemen bestaat niet."

De fanatieke fans van Borsato, die goed in vorm is, staan vooraan. Maar de liedjes van de zanger blijken ook bij de overige bezoekers in het collectieve geheugen. 'Binnen', 'Dromen zijn bedrog', ze schallen uit duizenden kelen over het Chasséveld. Als Ali B voor 'Wat zou je doen?' op het podium komt zwaait iedereen vrolijk mee.

Ali B. laat een half uurtje later weer eens zien dat hij uit het goede hout gesneden is. De rapper staat dan als verrassingsact op Jupiler Stage en weet het vrolijk babbelende en bier drinkende Bredase publiek stil te krijgen. "Laten we een minuut stil zijn voor Tijn, juist hier in Breda", vraagt Ali. En waarempel. Langzaam sterft het geroezemoes uit. Een echte minuut lang.

Bij menig bezoeker rolt een traan over de wang. Ook Ali B. slikt overduidelijk wat emotie weg als hij daarna 'Als jullie nog bij mij zijn' inzet. Een liedje over zijn zoons, die hij al mist terwijl ze er nog zijn. Toch wordt het daarna luchtig. Met hulp van zijn kompanen schallen de oude hits over het festivalterrein. Laat Ali maar schuiven. "Ik ga hier pas weg als ze me van het podium trekken."

Aan Fedde Le Grand de eer de avond af te sluiten. De DJ gooit er een energieke set uit, compleet met vuurwerk, rook, slingers en heerlijk dansbare beats. Jong én oud gaan los.

Foto's van Breda Live (vrijdag)

Breda Live is ook zaterdag nog.

Programma
13.30-14.30 uur: Rondé
15.00-16.00 uur: Waylon
16.30-17.30 uur: Racoon
18.00-19.00 uur: De Jeugd van Tegenwoordig
19.30-20.30 uur: Nick en Simon
20.45-23.00 uur: HardwellFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief