Logo bredavandaag.nl

Nieuw Live Art Festival duikt in loodsen KlaversJansen

  Cultuur

BREDA - Breda is een nieuw festival rijker: LA Breda, wat staat voor Live Art Festival Breda. Het festoval staat gepland voor 8, 9 en 10 september in en rondom het gebied KlaversJansen in Belcrum.


Het festival is bedoeld om het publiek kennis te laten maken met alle organisaties die in het gebied actief zijn, zoals Podium Bloos, The Scene en Tiuri. Live Art staat volgens de organisatie voor ‘zinnenprikkelende kunst, dicht op de huid van het publiek, grensverleggend, vaak op ongewone locaties en in verrassende combinaties.’ “Het brengt kunst letterlijk tot leven en verbindt  theater, circus, muziek, dans, visuele kunst met andere disciplines en subculturen.”

Het publiek moet zich tijdens het festival onderdeel voelen van de kunst die getoond wordt. Daarom zijn er 8, 9 en 10 september ruim veertig programmaonderdelen waarbij  jong en oud zich kan onderdompelen in een programma vol voorstellingen, installaties, workshops, battles, community art projecten en performances van diverse, vaak jonge makers.

De voorstellingen zijn in de bestaande locaties, maar op onbekend terrein, in al die geheime huizen en loodsen van het industriële KlaversJansen. Het hele gebied wordt ontsloten voor het publiek.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief