Logo bredavandaag.nl
De opening van de Vrede Fontein op het Kasteelplein, vrijdag 16 juni.
De opening van de Vrede Fontein op het Kasteelplein, vrijdag 16 juni. (Wijnand Nijs)

Vrede Fontein trekt 30.000 belangstellenden

  Cultuur

BREDA - Dertigduizend belangstellenden zijn tussen 16 juni en 16 juli op bezoek geweest bij de Vrede Fonteinop het Kasteelplein. Dat heeft de organisatie daags na de feestelijke sluiting van de fontein laten weten. 


De tijdelijke waterattractie, onderdeel van de viering van 350 jaar Vrede van Breda, was de afgelopen maand een bron van veel waterpret voor jong en ouder publiek. "Wij kijken met trots en vooral ook met veel plezier terug op de realisatie van dit project. Het plezier van de vele kinderen, maar ook de dialoog die hier op het Kasteelplein ontstond, maakt dat wij terugkijken op een succesvolle maand vol waterpret”, aldus de organisatie.   

De Vrede Fontein werd zondagavond op feestelijke wijze afgesloten met muziek van Play-Mobiel en diverse dansacts van breakdance crew ILLRelevant en danseres Celine Werkhoven. Zij danste nogmaals haar danschoreografie waarmee ze op 16 juni de Vrede Fontein openden. Aansluitend betraden tientallen bezoekers, samen met cultuurwethouder Marianne de Bie, het platform van de fontein om, omringd door schermen van water, een ‘vredesballon’ op te laten en samen te klinken op De Vrede van Breda.

De Vrede Fontein wordt maandag en dinsdag verder afgebouwd. Een deel van de vlaggen die bij de fontein stonden, is op 24 augustus in de Grote Kerk te zien tijdens het Vrede van Breda Concert van het Bredaas mannenkoor.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief