Logo bredavandaag.nl
Youtube

Alle 22 namen voor eerste editie meezingfeest Glimlach van Breda

  Cultuur

GINNEKEN - Het was een idee dat ontstond toen duidelijk werd dat de Tranen van Van Cooth twijfelde over een nieuwe editie: De Glimlach van Breda. Zaterdag 26 augustus is de eerste editie, met onder meer Dries Roelvink, Andrea Hazes en Stef Ekkel.


De opzet? “Een meezingfeest met Nederlandstalige artiesten”, vat organisator Freek Haverman het samen. Net als de Tranen van Van Cooth op de laatste zaterdag van augustus, die dit jaar samenvalt met de braderie.

“We verplaatsen het feest inderdaad van de stad naar het Ginneken, maar het blijft een feest voor heel Breda”, benadrukte Haverman eerder al. De Glimlach krijgt twee podia. “Eentje bij Ome Jan en Sientje voor de deur en de ander op de Ginnekenmarkt. Die krijgt twee catwalks, eentje richting Moeke en eentje richting Boerke.”

Het festival, dat los staat van de braderie, moet de zaterdag van deze traditionele publiekstrekker wel een extra impuls geven, verwacht Haverman.

Haverman dook de afgelopen maanden in de wereld van het Nederlandse lied. In een vroegtijdig stadium strikte hij al Stef Ekkel, maar inmiddels is de hele line up duidelijk. Tussen 14.00 en 22.30 uur staan er verdeeld over de beide podia liefst 22 artiesten.

Dit zijn ze:  Erwin Akkermans, Tim Jené, Jolanda Zoomer, Kevin Nuijten, Roy Geerts, Danny Staneke, José Sep, Wendy de Laat, Patrick van den Corput, Tommy Lips, Delano, Rinus Werns, Stef Ekkel, Andrea Hazes (de vrouwelijke look-a-like), Marco Kanters, Helemaal Hollands, Sieneke, Rob van Daal, Tjerry en Mariska, Berry Daamen, Sander Kwarten, Dries Roelvink.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief