Logo bredavandaag.nl
Foto Maj-Britta de Ruiter
Foto Maj-Britta de Ruiter

Augustus al meer dan een eeuw Beiaardmaand

  Cultuur

BREDA - Stadsbeiaardier Paul Maassen houdt ook deze zomer elke donderdag in augustus om 19.oo uur een beiaardconcert vanaf het carillon van de Grote Toren. Daarmee zet hij een jaarlijkse concertreeks viort die zijn oorsprong vindt in het begin van de 20e eeuw.


Behalve het centraal zetten van de Bredase beiaard als concertinstrument in de Augustus Beiaardmaand, is er onder meer aandacht voor vernieuwingen in de beiaardmuziek. Tijdens enkele van de concerten sluit Maassen aan bij culturele evenementen in de stad, zoals op 24 augustus 350 jaar Vrede van Breda, en op 10 augustus 750 jaar Begijnhof. Op 17 augustus is er een beiaardPLUS-concert (beiaard met electronica) uitgevoerd door de Poolse gastbeiaardier Monika Kazmieczak.

3 augustus opent Maassen de Augustus Beiaardmaand met een soloconcert. Naast nieuwe arrangementen, staan werken van onder andere Daan Manneke en Jac. A Maassen, de overgrootvader van Paul Maassen en tevens destijds stadsbeiaardier, op het programma. Bijzonder onderdeel van het concert is een vrije compositie rondom de in 2016 toegevoegde klokken. Een compositie uitgevoerd samen met het luiden van de Breda Nassauklok.

De concerten zijn te beluisteren in het centrum van de stad, of in de luistertuin op het Stadserf, achter het stadhuis, waar naast koffie en thee, ook gratis programma-informatie is te vinden. Alle concerten worden vooraf ingeluid door het Klokkenluidersgilde Breda.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief