Logo bredavandaag.nl
sub:Merged

Driedaags technofestival Sub:merged The Gathering bij Breepark afgeblazen

  Cultuur

BREDA - Het driedaagse technofestival Sub:merged The Gathering op Breepark gaat niet door. Dat bevestigt Breepark. De organisatie stelt momenteel mensen die al kaarten hadden gekocht voor het festival op 22, 23 en 24 september op hoogte.


De aankondiging van het festival, oorspronkelijk voor juli, zorgde voor veel beroering. Bij fans van het genre vanwege de schaal, met acht podia, meer dan 150 artiesten en de duur. De organisatie streefde volgens berichten naar 100.000 bezoekers op de eerste editie. Kaarten kostten €150 voor drie dagen, met het kopen van een kaart zouden bezoekers ook ‘aandeelhouder’ worden van het festival, door de organisatoren consequent omschreven als een beweging.

De duur en de omvang zorgden bij omwonenden voor onrust. Afgelopen jaar kwamen bij de eerste festivals die slechts een dag duurde voor klachten uit Bavel.    

In de muziekscene was ook twijfel over de line-up en schaal van het festival. Muzieksites als 3 voor 12 en Mixmag plaatsten vraagtekens bij de genoemde artiesten.  Die zouden op de genoemde dagen niet beschikbaar zijn. Tegenover 3 voor 12 wilde organisator Mohamed Medhat daar begin mei niks over zeggen.

Sub:merged zou woensdag met een verklaring komen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief