Logo bredavandaag.nl
Graphic Matters

Ontwerpers sturen 2561 posters in voor Graphic Matters

  Cultuur

BREDA - Ontwerpers uit 91 landen hebben een recordaantal van 2561 posters ingestuurd voor Graphic Matters, dat van 22 september tot en met 22 oktober in Breda wordt gehouden. De jury selecteerde 60 ontwerpen die worden tentoongesteld.


De postercompetitie is een terugkerend onderdeel op het tweejaarlijkse festival, dat voorheen Graphic Design Festival heette. Doel is ontwerpers wereldwijd de kans om deel uit te maken van het Bredase festival voor grafisch ontwerp. “Dit jaar werden ontwerpers uitgedaagd zich uit te spreken over onderwerpen waar zij persoonlijk om geven”, aldus de organisatie.

De competitie werd voor de vierde keer op deze manier georganiseerd. “Wegens het grote aantal en de kwaliteit van de inzendingen is besloten niet 50, maar 60 posters tentoon te stellen tijdens het festival.”

De inzenders zijn zowel professionals als studenten en een enkele amateur. Het thema ‘Speak Up’ zorgde voor inzendingen over klimaatverandering, privacy, mensenrechten en Donald Trump, wiens beleid en voorkomen koren op de molen zijn voor ontwerpers wereldwijd.

“Naast zware thema’s ook luchtige posters die op positieve wijze oproepen tot begrip en saamhorigheid. Deze posters zullen niet daadwerkelijk de wereld veranderen, maar zullen zeker mensen inspireren om zelf actie te ondernemen. Zoals de ontwerpers zelf ook doen.”

De 60 winnende posters zijn afkomstig uit 23 verschillende landen. Vijf ontwerpers uit Mexico, Duitsland, Polen, Hongarije en Tsjechië zijn uitgenodigd om op kosten van de organisatie naar het festival af te reizen.

Alle 60 posters zijn tijdens het festival gratis te zien op het grasveld aan de Parade, voor het voormalig Breda’s Museum. De posters zijn in zeer beperkte oplage te koop tijdens Graphic Matters.

 



FOTOSERIES







NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief