Nieuwe opzet Braderie Ginneken treft zomerse dagen. De zaterdag in beeld.
Nieuwe opzet Braderie Ginneken treft zomerse dagen. De zaterdag in beeld. (Stadsfotograaf Breda)

Glimlach als publiekstrekker tijdens Braderie Ginneken (foto's)

  Cultuur

GINNEKEN - Ontstaan als reactie op het verdwijnen - in elk geval dit jaar - van het Nederlands meezingfestival Tranen van Van Cooth: de Glimlach van Breda. Niet in het centrum, maar in het Ginneken, wel op de laatste zondag van augustus.


De Braderie mag dit jaar niet klagen over het weer en over de aandacht. Twee zaken die voor een buitenevenement pur sang nauw samenhangen. En als dan ook nog eens een keur aan Nederlandstalige artiesten de zaterdagmiddag en -avond komt vullen, dan weet je dat het weleens druk kan worden. Dat was ook zo. In de straten rondom de braderie was haast geen vrij plekje meer te vinden om je fiets te stallen.

Voor de vernieuwde braderie een mooie toevoeging op het programma, al is het samenvallen van de Glimlach en de braderie geen must, gaf organisator Freek Haverman eerder aan. De bezoeker van zaterdag is dat waarschijnlijk ontgaan. Die zong mee met Rob van Daal, met Hazes-klassiekers, Sieneke en Dries Roelvink én genoot van de kermis, de braderie en het mooie weer.

Het was een mooi feestje, beaamt een van de bezoekers. "Maar het is geen Tranen van Van Cooth", klinkt het met enige weemoed. En dat klopt natuurlijk. Want dit was de eerste editie van de Glimlach van Breda.

Meer foto's van de avond