Logo bredavandaag.nl
Dansen in de regen. HBO Intro 2010 was een natte bedoening. foto Marc de Vries
Dansen in de regen. HBO Intro 2010 was een natte bedoening. foto Marc de Vries

HBO Intro 2017 Breda: Dit gaat er gebeuren

  Cultuur

BREDA - De tweede week van september is sinds jaar en dag de week waarin Breda HBO Intro viert. Dit jaar is het festival voor het eerst niet in de Bredase binnenstad, maar op Breepark. Dit moet je weten over het festival.


Allereerst, waarom niet meer in de binnenstad?
Omdat onderwijsinstellingen Avans en NHTV - tevens sponsoren van het feestje - het festival uit zijn voegen vonden gegroeid. Met zo’n twintigduizend bezoekers kwamen lang niet meer alleen de eerstejaars studenten, maar iedere student die zin had in een feestje. Dat schoot zijn doel voorbij.

Dat vond iedereen begrijpelijk natuurlijk?
Nee, verre van. De horeca betreurt het verlies van het HBO Intro voor de binnenstad. Het is volgens de ondernemers het moment om studenten te laten kennismaken met de binnenstad en de horeca daar. Al snel kwam de suggestie om zelf maar een feest te organiseren. Uiteindelijk kregen de horecaondernemers dat plan niet rond. Teveel veiligheidseisen en kosten en de concurrentie met Breepark. De horeca wacht nu af en kijkt naar komend jaar.

Breepark dus dit jaar.
Klopt. Met donderdag tussen 17.00 en 23.00 uur verschillende dj’s op het buitenterrein bij Breepark. De avond begint met wat rustige deephouse dankzij De Hofnar. Hierna bouwt het feest zich op met de Bredase Naffz met zijn eigen MC Bohdy. De dansvloer wordt dan omgetoverd tot één groot dans- en sjansfestijn met hitjes van nu en toen door DAISY en De Lievelings DJ’s van je Zusje. De avond gaat verder met explosieve eclectische dance sets dankzij Girls Love DJ’s en wordt afgesloten door Freddy Moreira, bekend om zijn explosieve optredens.

Wie mogen er komen?
Alle eerstejaarsstudenten van zowel NHTV als Avans Hogeschool krijgen toegang tot het festival via een eigen uniek e-ticket en mogen 1 introducé meenemen.

En hoe kom je daar?
Als je bij BRESS aan het middagprogramma meedoet, kun je een shuttle-bus pakken. Ook terug, tot na een uur na afloop. Of je pakt het fietsje.

En er is dus niks in de Bredase binnenstad?
Natuurlijk wel. Er is altijd iets te doen in het stadshart, dus zeker deze donderdag. Cafés de Kater en de Walkabout organiseren een feestje. En in De Graanbeurs is vanaf 23.00 uur een afterparty, waarbij iedere student welkom is.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief