Logo bredavandaag.nl
De Boschpoort gevangenis hield bij uitzondering de deuren voor bezoekers open foto Katinka Salden
De Boschpoort gevangenis hield bij uitzondering de deuren voor bezoekers open foto Katinka Salden

Koepel uitverkocht voor Open Monumentendag

  Cultuur

BREDA - Breda heeft nig steeds veel belangstelling voor een bezoekje aan de Koepel. Dat blijkt ook weer tijdens deze Open Monumentendagen van zaterdag en zondag. Daags voor het weekend laat de organisatie weten dat de tickets voor de rondleidingen door de Koepel inmiddels zijn uitverkocht.


Een andere publiekstrekker is kasteel Bouvigne. Dit pand van het waterschap is alleen op zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Daarvoor hoeven geen kaarten te worden gekocht. Verder heeft de Open Monumentendag een aantal primeurs. Zo is het Hof van Héraugière, waar de gouverneur van de stad Breda, Charles de Héraugière woonde, zaterdag voor het eerst open voor publiek. De Héraugière was de commandant van de troepen die in 1591 met de list van het turfschip de stad hadden heroverd. Het huis bevindt zich aan de Catharinastraat 91.

Tijdens Open Monumentendag in Breda is verder het originele, handgeschreven en ondertekende Vredesverdrag te zien in het Huis van Brecht. Dat verdrag, dat is geratificeerd op 24 augustus 1667 wordt volgens de organisatie voor het eerst tentoongesteld, ter gelegenheid van de viering en herdenking van 350 jaar Vrede van Breda.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief