Logo bredavandaag.nl
Theaterwerkplaats Tiuri aan de Speelhuislaan. foto Wijnand Nijs
Theaterwerkplaats Tiuri aan de Speelhuislaan. foto Wijnand Nijs

Culturele sector Belcrum viert samen start seizoen

  Cultuur

BREDA - De creatieve sector van Breda slaat de handen ineen. Van 8 tot en met 10 september slaan tientallen jonge makers en festivalorganisatoren de handen in een voor de start van het nieuwe culturele seizoen.


De start van het nieuwe culturele seizoen was voor diverse culturele partijen uit Breda genoeg reden om een samenwerking aan te gaan voor een uitgebreid festivalprogramma.

Hierbij komen bestaande festivals zoals de Open Monumentendag, de foodfestivals Oogstfeest van Belcrum Beach en STEK en Fijnproever & Smaakbarbaren in Electron, samen met nieuwe initiatieven.

Een van deze nieuwe initiatieven is bijvoorbeeld het Live Art Festival: La Breda. Het festival is een idee van Podium Bloos, Tiuri, The Scene, the LOADS (nieuwe Veste), Prisma, Schippers&VanGucht, electron en andere Bredase cultuurmakers.

De partijen concentreren zich vooral op het gebied rondom de Belcrum dat volop in ontwikkeling is. “We hebben de gezamenlijke ambitie uitgesproken om dit gebied om te toveren tot een bruisende ontmoetingsplek waar makers en publiek elkaar ontmoeten. Door de handen ineens te slaan laten we het grote publiek op laagdrempelige wijze kennismaken met deze culturele broedplaats”, zeggen de gezamenlijke partners.  

 

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief