Logo bredavandaag.nl
Rosa Meiniger

Haveneiland vestigt vaste plek in agenda Bredase stappers

  Cultuur

BREDA - Stappen verandert. In plaats van een vaste kroeg, feestcafé of club, zoekt de stapper nieuwe locaties en verrassingen. Een van die verrassingen? Haveneiland. Een kijkje bij de laatste editie.


Anders dan gebruikelijk loop ik dit keer naar binnen, een trap op, naar boven toe. Bijna meteen word ik omarmd door een warm en gezellig gevoel. Het is druk, maar zeker niet té druk. Uit de speakers klinkt een samenkomen van disco en house. Het is bijna onmogelijk om niet mee te gaan in deze pakkende deuntjes. Iedereen staat dan ook volop te dansen.

Afgelopen negen weken stond Pier 15 op zaterdagen in het teken van Haveneiland. Dit nieuwe initiatief wordt geleid door drie Bredase partijen; Pier 15, Kairos events en Local Motion.

Tijn Kapteijns, Billy Zomerdijk, Mauro Boer, Yorick Knijff en Maarten Lammertink doen er alles aan om een vernieuwend en sterk concept neer te zetten, ondanks alle concurrentie. “Er is natuurlijk volop concurrentie door de grote hoeveelheid aan festivals in Breda”, zegt Maarten Lammertink. “Maar gelukkig merken we daar niet veel van. De meeste mensen die komen zijn in de leeftijd van 23 tot 35 jaar. Die hoeven niet meer elke week naar een festival.”

Gedurende de hele avond hangt er een enorm gemoedelijke sfeer binnen. Als ik om me heen kijk, lijkt het wel alsof iedereen elkaar kent. Dat voelt heel fijn en huiselijk aan. Bredase gezelligheid op z’n best zou je het kunnen noemen. “Ik ben al meerdere keren geweest, maar het blijft leuk. Goede sfeer, goede muziek en erg goed geluid”, zegt Lodewijk Busink, een van de vaste bezoekers.

Er worden deze avond drie verschillende sets gedraaid. Alle dj’s draaien op hun eigen manier, maar er wel in samenhang. Het is binnen vrij warm, maar ik merk dat de helft van de bezoekers toch regelmatig buiten te vinden is om even een sigaretje te roken.

Normaal wordt Haveneiland buiten gehouden, maar het weer heeft niet altijd meegezeten. Bij slecht weer kan het feest wel naar binnen verplaatst worden. Haveneiland wordt gehouden op het skatepark van Pier 15. Fanatiekelingen kunnen zich hier dus ook nog even aan de halfpipe wagen.

Volgens Billy Zomerdijk is dit een unieke locatie. “Er is naar mijn mening geen plek in Breda waar mensen zo vrij samen kunnen komen terwijl overal voor is gezorgd. Je kunt op deze locatie van alles doen. Je fietst of rijdt zo het terrein op en kiest je plekje. Het is echt een feestje voor jong en oud.”

Inmiddels zijn de organisatoren al weer bezig met komend seizoen. En heeft de stapper weer de keuze tussen festival klein of groot en club of feestcafé. Haveneiland is een van de opties, zoals Zonnig bij Strand Binnen voor een grote groep een invulling was voor de zomerse zondagavond.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief