Logo bredavandaag.nl
Prins Dionysos opnieuw Prins van Het Kielegat. foto Erik Eggens
Prins Dionysos opnieuw Prins van Het Kielegat. foto Erik Eggens

Ook dj’s, bandjes en soloartiesten mogen inzenden voor carnavalslied

  Cultuur

BREDA - Tot dit jaar was het Blèèrfêêst waarin het carnavalslied van Breda gekozen wordt het speelveld voor kapellen. Zij traden op en uit hun inzendingen werd het carnavalslied van het seizoen gekozen. Dit jaar is dat anders.


Voor het eerst heeft de commissie Feesten van de BCV besloten de verkiezing van het carnavalslied 2018 van het Kielegat open te stellen voor iedereen.  “Iedereen die denkt dat hij/zij HET carnavalslied kan maken en zingen mag zich inschrijven. Dus niet alleen de muziekkapellen, maar ook bijvoorbeeld een koor, een band, artiest of DJ.”

De commissie heeft wel een paar eisen. “Voorwaarde is wel dat je zelf de tekst maakt en liefst ook de muziek. Bestaande muziek is toegestaan, mits deze minimaal 11 jaar oud is. Tevens moet het lied live gezongen worden tijdens het Blèèrfêêst.”

"En het moet natuurlijk wel om een carnavalesk nummer gaan, waarbij je lekker kunt meedeinen en dat refereert aan het motto", voegt Rutger Westenburg van de commissie Blèèrfêêst daaraan toe.  De eerste reacties op het voornemen zijn wisselend. "Zowel positief als kritisch. Maar daarom hebben we ook gezegd dat we het gaan proberen. Dat hebben we ook met de kapellen overlegd."

Inschrijven kan van 25 september tot en met 21 oktober via www.carnavalbreda.nl. Daarnaast is er een speciale inschrijfmiddag op zaterdag 21 oktober, van 15.11 tot 17.11 uur bij Café Parkzicht. De BCV hoopt dat de openstelling leidt tot veel extra inschrijvingen.

Het Blèèrfêêst vindt plaats op de eerste vrijdag ná de elfde van de elfde, vrijdag 17 november. Daarnaast is er een nieuwe locatie: Theater Avenue aan de Waterstraat 5.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief