Logo bredavandaag.nl
De Koepel, het Turfschip, het luiden van de klokken en een bezoekje aan de raadszaal: Open Monumentendag 2017.
De Koepel, het Turfschip, het luiden van de klokken en een bezoekje aan de raadszaal: Open Monumentendag 2017. (Stadsfotograaf Breda)

27.000 bezoekers Open Monumentendag Breda

  Cultuur

BREDA - De 31e editie van Open Monumentendag heeft in Breda ongeveer 27.000 bezoekers getrokken. Dat waren er een kleine 3.000 minder dan in het recordjaar ervoor werden geteld. 


“We blikken terug op een sfeervolle en levendige editie van Open Monumentendag Breda. Mede dankzij de vele buitenactiviteiten, waaronder de ambachtenmarkt, zang- en dansoptredens op het Kasteelplein en gegidste tours door de stad en door de grachten, was het gezellig druk in de binnenstad, maar ook in Princenhage waar 75 jaar dorp in Breda werd gevierd", stelt de organisatie. "Ondanks het soms wat barre weer op zaterdag, trokken bezoekers er massaal op uit en werden met name op zondag hoge bezoekersaantallen geteld."

Vooral klassiekers als de Grote Kerk, Kasteel Bouvigne en een tocht met het Turfschip door de grachten van het Kasteel van Breda bleken populair onder het grote publiek. Mensen beklommen in grote getalen de kerktoren, namen een kijkje in de beiaardierscabine en streken massaal neer bij het akoestische optreden van kamerpopduo Sommerhus.

Voor Kasteel Bouvigne stond het publiek dikwijls in rijen te wachten en bij het Wilhelminapaviljoen was sprake van grote drukte. Ook de vertoning van enkele coloriginals in de Lutherse Kerk trok veel bekijks. Een expositie van zwart/wit archiefprenten van historisch Breda die middels inkleuring opnieuw tot leven zijn gebracht.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief