Logo bredavandaag.nl
Her en der grote plassen.
Her en der grote plassen. (Manoek Lambregts)

Help! Breda Barst verzuipt!

  Cultuur

BREDA - Breda Barst zoekt extra vrijwillige handjes voor de opbouw op donderdag en vrijdag. Die noodkreet slingert het gratis popfestival - zaterdag en zondag in het Valkenberg - deze woensdag de wereld in. De oorzaak? "Er is al veel regen gevallen en donderdag wordt ook veel regen verwacht", vertelt Romy Dingemans van het popfestival.


"Het park kan van al die regen niet tijdig herstellen en daardoor moeten we extra maatregelen nemen", vertelt ze. "Daarnaast, als het hard regent, gaat de opbouw langzamer." De extra maatregelen betreffen preventie. "Maar ook gewoon om te zorgen dat het park goed toegankelijk is."

Breda Barst zoekt medewerkers voor allerlei taken. "We zoeken zoveel mogelijk extra handjes, er is voor iedereen wat te doen. Als mensen niet zo sterk zijn, schakelen we mensen extra bij voor klusjes waarbij spierkracht nodig is."

Normaal gesproken helpen tussen de twintig en vijfentwintig vrijwilligers. Dingemans hoopt nu op een veelvoud. De hulp is donderdag en vrijdag vanaf 09.00 uur welkom. Aanmelden is wel gewenst, zodat Dingemans een taakverdeling kan maken. "Wij zorgen voor eten en drinken." Hulp hoeft niet de hele dag. "Al is het maar een uurtje."

Melden kan bij romy@bredabarst.nl.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief