Logo bredavandaag.nl
Tessa Gorissen

Bredase blinde muren in race voor Brabantse erfgoedprijs

  Cultuur

BREDA - Van de 72 inzendingen voor de Brabantse erfgoedprijs, zijn nog maar drie finalisten over. Naast Levensboek van de Expeditie Nassau en De Verschilmakers: Witte Zusters in dialoog met andere wereldverbeteraars, is Blind Walls daar een van. “De nominatie op zich is al een mooie erkenning” , vertelt initiatiefnemer Dennis Elbers.


Door Mura Kuijpers

“Het leuke is dat het een verbindend project is met een heel aantal domeinen zoals kunst, erfgoed en openbare ruimte. Het zorgt voor betrokkenheid”, aldus Elbers. “Blind Walls heeft zich als enige project al bewezen in de praktijk, de andere twee finalisten zitten nog in de conceptfase.”

Aan nieuwe plannen geen tekort. Volgend jaar verschijnen er weer nieuwe schilderingen in Breda. En mocht de winst én dus een bedrag van €10.000 binnengehaald worden, zijn er ideeën voor een studiereis naar Philadelphia. “Daar zijn ze al 30 jaar met een dergelijk project aan de gang, het is fijn om dan met ervaringsdeskundigen te kunnen sparren. Het geldbedrag maakt meer dingen mogelijk.”

Tijdens Graphic Matters, het grafisch festival dat plaatsvindt van 22 september tot en met 22 oktober, wordt iedere zondagochtend (uitgezonderd aanstaande zondag) om elf uur een rondleiding langs de Blind Walls verzorgd door Elbers. “De doelgroep is divers. Van mensen die een stedentripje doen, tot aan jongeren met hun ouders en zelfs street art hunters die hiervoor speciaal naar Breda komen”, vertelt de organisator.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Award Ceremony op 5 oktober. Stemmen voor Blind Walls en de andere projecten kan nog tot en met 1 oktober. 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief