Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

Filmhuis naar maandelijkse film op nieuwe locatie

  Cultuur

BREDA - Filmhuis Breda staat aan de vooravond van een nieuw seizoen, het derde inmiddels. Dat betekent in dit geval ook weer een nieuwe locatie: de Nieuwe Veste. “We kunnen er beide van groeien en breder worden”, vertelt Chiel Rottier van het Filmhuis.


“We kunnen nu in een bredere culturele omgeving opereren dan voorheen,” zegt Chiel Rottier, initiatiefnemer en lid coördinatieteam Filmhuis. “We kunnen er beide van groeien en breder worden.”

De organisatie heeft ervoor gekozen om dit jaar minder frequent te programmeren. “We gaan aankomend seizoen eens per maand een film draaien, in plaats van iedere week.” Rottier denkt dat wat tempo minderen zorgt voor meer kwaliteit.

“We gaan dit keer meer gebruik maken voor bijzondere programmeringen. We proberen de films te combineren met andere culturele uitingen en daar gaat gewoon wat meer tijd in zitten.” Hij zegt zo te willen zorgen voor avonden met ‘culturele bagage’.

Tot nu toe vond Filmhuis steeds op een andere locatie plaats. Maar misschien komt daar nu verandering in. “We zitten nu op een locatie waar veel ruimte is voor groei en verbreding met andere culturele disciplines, dus voorlopig zitten we hier goed.”

Nieuwe Veste kan volgens Rottier ook een mooie link leggen met Belcrum. “Zij kunnen een link leggen met bijvoorbeeld het veilinggebouw en het Klavers-Jansenterrein. Het zou super zijn om daar ook eens een film te draaien. Onze samenwerking kan echt een extra impuls geven aan die buitenlocaties.”

De kaartverkoop voor 6 oktober loopt tot nu toe voorspoedig. “Er zijn nu ongeveer al twintig kaarten verkocht. Dat is best wat als je bedenkt dat er ongeveer zo’n vijftig man in de zaal past.” Om niet te commercieel te worden is dat volgens de organisatie ook een mooi aantal. “We willen dat mensen elkaar spreken en dat zij ons en elkaar kennen. Het moet absoluut geen anonieme gebeurtenis worden.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief