Logo bredavandaag.nl
Marc Boom Photography

Kapper Laurenz Mol debuteert ‘op eigen boekenbal’ met spannend boek

  Cultuur

BREDA - De boekpresentatie van Bredase kapper Laurenz Mol belooft de grootste van Nederland te worden dit jaar. Zo’n 700 mensen verwacht de Bredase kapper tijdens de overhandiging van zijn eerste boek op zondag 15 oktober bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers.


Door Mura Kuijpers

Over de inhoud van het boek, waarvan de titel onbekend blijft tot de 15e, mag hij nog niks zeggen. “We willen de mensen een beetje extra triggeren”, vertelt de schrijver. “De uitgeverij noemt het een thriller, maar het is in ieder geval een spannende roman, een page turner.”

Een schrijfopleiding heeft hij nooit gevolgd, op die ene maand bij de schrijversvakschool in Amsterdam na dan: “Dat was echt een elite bende.” Maar schrijfervaring heeft hij genoeg. “Ik heb 4,5 jaar met een column in de Privé gestaan en voor de Issue geschreven. Toen ik de verhalenwedstrijd van het NRC won, was dat motivatie om een boek te gaan schrijven.”

“Ik lees ook heel veel, heb een enorme boekenkast”, vertelt Mol. “Als ik vertel dat ik een boek heb geschreven denken veel mensen: ‘Leuk, zo over gesprekjes bij de kapper zeker?’ maar dat is het niet. Dan staan mensen wel even te kijken.”

Ondertussen is Mol ook al bezig aan zijn tweede boek. “Het geraamte daarvan staat al klaar en gaat verder met de hoofdpersoon uit het eerste. Al wordt het wel een heel ander verhaal.”

Op de vraag of hij een uitnodiging voor het boekenbal verwacht, grapt hij lachend: “En als het niet zo is, dan heb ik nu alvast mijn eigen boekenbal.”

De boekpresentatie begint zondagmiddag 15 oktober om 16.00 uur.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief