Logo bredavandaag.nl
Dave Hipke bij start DJ Marathon 2016 in Kerkplein ter gelegenheid van Serious Request.
Dave Hipke bij start DJ Marathon 2016 in Kerkplein ter gelegenheid van Serious Request. (Perry Roovers)

Tiësto benadert DJ School Breda

  Cultuur

BREDA - De Bredase DJ school verzorgt workshops tijdens het optreden dat Tiësto, ofwel Tijs Verwest, in december in het Breepark heeft. “Tijs wil graag iets teruggeven aan de stad en ziet Breda als kweekvijver voor nieuw dj talent. Het is uniek dat hij ons hiervoor gevraagd heeft”, vertelt Dave Hipke, oprichter van de dj school.


Door Mura Kuijpers

Voor wie al eerder een kijkje wil nemen bij de Bredase DJ school kan op 5 november naar de open dag komen. Er zijn zeven area’s, binnen en buiten, waar verschillende aspecten van de school worden gepresenteerd.

“Bijzonder is de I-stage, de internet stage. Hier wordt een digitaal platform gecreëerd voor dj talenten om zich via sociale media of youtube te kunnen presenteren aan de buitenwereld”, zegt Hipke. Veel jonge dj’s mogen namelijk nog niet in kroegen draaien vanwege de regelgeving. “Op deze manier willen we ze toch een podium geven.”

Tijdens de open dag is er ook genoeg ruimte om zelf muziek te maken bij de diverse area’s. “Zo kun je onder meer geholpen worden door Ben Huijbregts, producer van Tiësto, maar er worden ook verschillende workshops gegeven, aldus de organisator.”

De afgelopen week was er ook genoeg aandacht voor de 61-jarige DJ Philemon uit Breda die les heeft gehad van Hipke en die nu haar manager is. “Ze wordt nu al gevraagd door SLAM FM en omroep MAX. Het gaat ineens heel hard” vertelt hij. “Als stichting gaat DJ School International zich ook inzetten voor talenten en talentontwikkelingen, maar dan in de ondersteunende vorm.”

De open dag vindt plaats van 13.00 uur tot 18.00 uur bij DJ School Breda aan de Grenssteen 27.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief