Logo bredavandaag.nl

Bredase dj Boris Smith gaat als een trein

  Cultuur

BREDA - Het ADE is de jaarlijkse plek om nieuw werk te presenteren. Over een paar weken wordt Amsterdam weer omgetoverd tot dance-hoofdstad van Nederland. Boris Smith kan niet wachten.


Ongeveer een maand geleden bracht Smith samen met Sander Kleinenberg nog een plaat uit. “Ik leerde Sander drie jaar geleden kennen, toen hij mij gemaild had over een plaat die ik net had uitgebracht,” zegt Smith. “Vervolgens hebben we een paar keer per jaar samen gezeten, maar een plaat kwam er steeds niet van.”

Uiteindelijk is het de twee toch gelukt om samen tot een plaat te komen. “Nu hadden we in één keer een topplaat. Het idee ontstond binnen een dag. Het ging echt heel snel. We waren allebei helemaal blij.”Onder andere deze plaat draait hij deze maand dan ook vol trots tijdens het Amsterdam Dance Event. Hij is te horen in The Escape op de avond van Bob Sinclar.

Maar na het Amsterdam Dance Event zit er nog meer moois aan te komen voor Smith. Onder het label ‘Musical Freedom’ van dj Tiësto gaat Smith een plaat uitbrengen genaamd ‘Drift Wood’. Deze plaat heeft hij samen met Girls of Dj’s gemaakt en komt in november uit.

Ook aan de andere kant van de wereld probeert Smith zijn geluk te beproeven. Samen met de Zuid-Afrikaanse elektronische band ‘Goodluck’ heeft hij het nummer ‘Be Yourself’ gemaakt. Hij ontmoette de band een tijd geleden tijdens een schrijfsessie. “We hadden meteen een goede klik.” Smith heeft ook meegeholpen aan het produceren van hun nieuwe album. “Dat album is in Zuid-Afrika uitgeroepen tot het Beste Popalbum van Zuid-Afrika. Best een gek idee dat het daar zo bekend is en hier bijna niemand er iets van weet.”

In december draait Boris Smith weer in zijn thuisstad, maar daar mag hij nog niets over zeggen. “Dat wordt echt heel leuk en speciaal, helaas mag ik daar nog niets over kwijt.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief