Logo bredavandaag.nl
Stripfestival Breda

Twee Bredase tekentalenten in finale NK Striptekenen in Breda

  Cultuur

BREDA - Zeventien tekentalenten nemen het zaterdag tijdens het Stripfestival in Breda tegen elkaar op tijdens de finale van het NK Striptekenen 2017.


Twee Bredanaars strijden om de titels. In de categorie 12-14 is dat Zoë van Pruijssen, in de categorie 15-17 jaar Fee van Drunen. De finalisten zijn verder afkomstig uit heel Nederland. Van Groningen tot Nijmegen, van Hoorn tot Maastricht.

De 17 finalisten, verdeeld over drie leeftijdscategorieën, tekenen zaterdag live om de kampioenstitel.  Om 15.00 uur maakt een deskundige jury bestaande uit stripmakers Eric Heuvel (De ontdekking), Romano Molenaar (Storm) en Eric Hercules (Elsje) bekend wie zich de Kampioen Striptekenen 2017 mag noemen.

Het NK Striptekenen wordt voor de vijfde keer georganiseerd waarbij de finalisten strijden voor de titel ‘Kampioen striptekenen 2017’, een stripboekenpakket ter waarde van € 500,- en publicatie in Eppo Stripblad.

Rob van Bavel, hoofdredacteur van Eppo over het NK Striptekenen in een persaankondiging: “Voor de Nederlandse stripwereld is het belangrijk om ook jonge mensen te enthousiasmeren voor het maken van strips. Het beeldverhaal is overal om ons heen en wij kijken graag door hun tekenbril naar hoe zij deze wereld zien.”

Stripfestival Breda is zaterdag en zondag in het Chassé Theater. Beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief